Gehard enkelglas Wassenaar

Gehard enkelglas Wassenaar

Voorheen was het heel gebruikelijk om voor enkelglas te kiezen aan de buitenzijde van uw woning. Om bij te dragen aan een lager energieverbruik kiezen consumenten tegenwoordig vaker voor dubbelglas, HR++ isolatieglas, of zelfs triple glas. Het verschil zit hierbij in het aantal lagen glas wat gebruikt is bij de productie van de ruiten. Enkelglas is echter nog steeds een zeer geschikt type glas voor ruiten binnen gebouwen. Een van de soorten enkelglas die Ruitonline.nl in haar assortiment aanbiedt, is gehard enkelglas. Dit type glas is een vorm van veiligheidsglas. Gehard enkelglas Wassenaar, Onderdeel van Glaswacht.com

Voordelen van gehard enkelglas

Gehard enkelglas is ontwikkeld om het snelle breken van dit type glas tegen te gaan. Niet voor niets zijn deze ruiten veel steviger dan normaal enkelglas en daarbij stootvast, ideaal voor binnen een woning of schoolgebouw. De kans dat er per ongeluk iets tegen een ruit gegooid wordt in een schoolgebouw is immers relatief groot. Datzelfde geldt voor de ruiten binnen uw woning, waar uw kinderen met een voet- of tennisbal aan het spelen zijn. Om te voorkomen dat het glas bij het minste of het geringste breekt, kunt u in zo’n geval voor gehard enkelglas kiezen.

Gehard enkelglas Wassenaar

Gehard enkelglas Wassenaar

Werking van gehard enkelglas

De hardheid van gehard enkelglas ontstaat tijdens de productie van het glas. Het glas wordt onder een zeer hoge temperatuur ontwikkeld, waarna het snel weer wordt afgekoeld. Tijdens dit proces ontstaat er een bepaalde trekspanning, die de hardheid van dit type glas verklaart. Normaalgesproken is dit type glas vijf keer zo sterk als het enkelglas wat normaal gebruikt wordt binnen gebouwen.

Gehard enkelglas online bestellen

Online gehard enkelglas kopen doet u heel eenvoudig bij Ruitonline.nl. Binnen onze webwinkel kunt u gehard enkelglas in verschillende formaten aanschaffen. Zo sluit de ruit perfect aan op uw sponning. Wanneer dit niet het geval zou zijn, zou er speling tussen de ruit en sponning ontstaan. Dit maakt dat het kan gaan tochten binnen uw woning, of dat er warmte via deze tochtgaten ontsnapt. Wilt u weken of gehard enkelglas ook voor u interessant kan zijn? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, om de mogelijkheden van dit type glas door te spreken.

Gehard enkelglas Wassenaar, klik hier voor ons contactformulier.